De siste to ukene har vi hatt gleden av å ha to elever fra Sveriges Ridgymnasium på Flyinge i praksis hos oss. Disse jentene går i første klasse og har hatt sine første to uker av i alt 18 uker praksis i løpet av tre års skolegang.

Tina Victoria Ernø og Julia Rosenlund er begge norske jenter som har valgt å starte på sin utdannelse med å ta videregående hos Sveriges Ridgymnasium på Flyinge i Sverige. Deres hverdag er undervisning i skolefag, og hestefag som ridning og drift av stall. Og som en del av utdannelsen skal de gjennomføre 18 ukers praksisarbeid. Hos oss har de etter et par dagers introduksjon hatt ansvaret for det daglige arbeidet i stallen, og oppfølging av alle hestene både i stall og på uteganger.  Noen turer med hestene som går i trening har det også blitt. De har vært med oss på treninger og korte reiser.

Vi har hatt teoriundervisning hver dag om temaer som hestens eksteriør, gangarter, sprangteknikk, avl, seminarbeid, kjente hingstelinjer og mye mer. Dette har helt klart vært mye nytt stoff for jentene som først og fremst er ryttere og rettet mot sport og stalldrift.

Tina og Julia har gjort en meget god jobb her hos oss, og vi skulle ønske at praksisperioden varte noen uker til! De er i alle fall hjertelig velkommen tilbake, og vår erfaring fra denne praksisperioden har ført til at vi har takket ja til å ta i mot flere elever fra Sverige Ridgymnasium i fremtiden.