Stutteri B`s Navnekonsept for egenoppdrettede føll.

En gang på sent 1990-tallet da tanken om å avle sportshester bare var en dagdrøm hos Henriette, fantes det også en klar formening om hvilken kilde for hestenavn som skulle utforskes. I den unge Henriettes 2-hesters bil fantes det kun en kassettspiller, og i den spilleren stort sett bare en kassett – Simon and Garfunkel – Concert in Central Park. Det er bakgrunnen for at alle våre oppdrett gjennom 5 årganger har fått navn fra sanger skrevet av Paul Simon og/eller Art Garfunkel.

Flere av duoens kjente sanger har blitt navn til noen fantastiske unghester; Sound Of Silence, I Am A Rock, Mrs Robinson og Cecilia for å nevne noen. Men også mer ukjent låter som Rhythm Of The Saints, Cloudy og Red Rubber Ball har fått æren.

Navnene til våre hester har engasjert mange mennesker i årene som har gått, og vi håper at hestene vil fortsette å engasjere både for sine navn og sine bruksegenskaper i årene som kommer. Noen morsomme historier har det blitt;

Cecilia – solgt som åring til amerikansk GP-rytter. Kjøper hadde aldri hørt sangen før, men kunne fortelle om enormt engasjement fra sin sponsor da kilden til hestenavnet ble kjent. Cecilia var en av sponsorens favorittsanger 🙂 Senere har det kommet filmer på Messenger hvor kjøpers unge tantebarn synger «Cecilia – you`re breaking my heart»

You Can Call Me Al – da Al ble født og presentert på Facebook sommeren 2018 var det flere følgere som entusiastisk kunne fortelle at «You Can Call Me Al» var en av deres absolutte favorittsanger. Slikt engasjement elsker vi!

En morsom bieffekt av navnevalgene våre er at 2 av hingstene har fått kallenavn «Simon» etter Paul Simon.

Etter 5 år, og noen føll har vi kommet til veis ende med Simon and Garfunkel, fra årgangen 2020 og noen år fremover vil en ny artist bli vår kilde til navn på hestene våre.

Stutteri B`s Simon and Garfunkel føllkolleksjon:

2015:

Cecilia (Cooper vd Heffinck/Gipsy D`Ask)

2016:

At The Zoo (Enzo Ferrari/Blue Hors Zack)

I Am A Rock (Negro/Romanov)

Sound Of Silence (Cordess/Gipsy D`Ask)

The Last Unicorn (Eponas Brenin Gwilym/)

2017:

Rhythm Of The Saints (Revolution/Romanov)

Cloudy (Humberto/Gipsy D`Ask)

Song For The Asking (Quarz/Favorit Ask)

2018:

Fakin`It (Foundation/Blue Hors Don Olymbrio)

Slip Slidin`Away (Springbank II VH/Stall K`s Dynamit)

You Can Call Me Al (Negro/Romanov)

Feelin`Groovy (Foundation/Sandro Hit)

Mrs Robinson (Cabrio vd Heffinck/Gipsy D`Ask)

The Boxer (Emerald/Cardento)

2019:

Homeward bound (Nixon vh Meulenhof/Ustinov)

Graceland (Prestige vt Kluizebos/Quite Capitol)

You`re The One (Nixon vh Meulenhof/Clearway)

Red Rubber Ball (Cooper vd Heffinck/Veronas Bo-Gi)

That`s Me (For Emotion/Blue Hors Don Olymbrio)