Totalt syv hingster fra Stutteri B med samarbeidspartnere ble kåret under hingstekåringen i Norsk Varmblod 2022. Stutteri B er stolte av å kunne tilby et så stort utvalg norskstasjonerte hingster for avlssesongen 2022.

Årets hingstekåring i Norsk Varmblod 2022 fant sted på Starum 24.-27.mars. Totalt tretten hingster gikk igjennom nåløyet, og syv av hestene som har oppnådd avlsgodkjennelse skal formidles fra nettopp Stutteri B.

– Vi kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet fra årets hingstekåring. Både vi og våre samarbeidspartnere er veldig begeistret og ser frem til avlssesongen,forteller daglig leder i Stutteri B, Vegard Brekke.

Alle hingstene vil stå stasjonert på Asak Hestesenter hvor de tar imot hopper til inseminering til fordelaktige betingelser. Stutteri B sender også transportsæd til hele landet.

Hingster kåret i Norsk Varmblod som er tilgjengelig denne sesongen hos Stutteri B:

SPRANG

Tallboy Cornoubet Elle Z (Taloubet Z/Cornet Obolensky)

Foto: Åse-Berit Jamne

Eier: Tom Vidar Gjeldnes
En spennende og nykåret 3-års hingst med en meget god stamtavle. Har vist et særdeles bra temperament under innridning og løshopper godt.

 

Stutteri B’s The Boxer (Emerald/Cardento)

Foto: Åse-Berit Jamne

Eier: Fredrik Seim/Katrine Klekken
En stjerne for fremtiden med Fredrik Seim i salen. Den nykårede 4-årige The Boxer har hele pakken; eksteriør, galopp og sprangteknikk. En vital og kraftfull hingst med stor utstråling.

 

Elle Karneol (Diamant de Semilly/Kannan)

Foto: Åse-Berit Jamne

Eier: Elle Hest og Rideutstyr v/Nina Braaten og Tom Vidar Gjeldnes
En spennende 4-åring med 1 års erfaring som avlshingst. Viser et meget godt temperament og lovende takter på sprangbanen. Venter seks føll i 2022.

 

Giga Star de Tiji (Calvaro/Quick Star)

Foto: Åse-Berit Jamne

Eier: Stutteri B AS
En verdensvant herremann som har prestert meget godt i sporten opp til 1.50 m. og som med sin galopp, sitt hjerte og sin sprangteknikk virkelig har mye å tilføre norsk spranghesteavl. Venter 28 føll i Norge i 2022.

 

DRESSUR

Rank Unik (Revolution/Blue Hors Armano)

Foto: Åse-Berit Jamne

Eier: Stutteri Unik (DK) og Rebecka Dalvik
Nykåret 3-åring som med sine gangarter, ridbarhet og størrelse vil ha mye å by på for norsk dressurhest-avl i fremtiden.

 

Sidus QRE (Sensation/Quarterback)

Foto: Åse-Berit Jamne

Eier: KF Dressur v/ Kjersti Moen Fagerheim
Den nykårede 4-åringen bidrar med ridbarhet, funksjonelle gangarter og nye blodlinjer her i Norge.

 

B’Fair (Dille Belamigo/ Fürstenball)

Foto: Åse-Berit Jamne

Eier: KF Dressur v/ Kjersti Moen Fagerheim
En meget ridbar og spennende 4-åring som venter sitt første kull i 2022. Her får man mye Fürstenball som denne herlige unghingsten har fått med seg i arven fra sin mor.