Årets insemineringssesong er her og vi er godt i gang med å legge grunnlaget for neste års føll. Stutteri B har hele åtte norskstasjonerte hingster i tillegg til rundt hundre utenlandske tilgjengelig med kjølt transportsæd og et stort lager med frossen sæd fra enda ett hundretalls spennende hingster. Tapping av de norskstasjonerte hingstene foregår hos Asak Hestesenter.

 

 

– Asak hestesenter er en rutinert aktør med gode resultater når det kommer til tapping, logistikk og ikke minst inseminering. Vi hadde et godt og hyggelig samarbeid med gode resultater i fjor og fortsetter dette samarbeidet i år, forteller Vegard Brekke.

Hege Hjelkrem er veterinær og startet Asak Hestesenter sammen med Jan Tønnessen tilbake i 2007. Hun er glad for samarbeidet med Stutteri B og merker allerede nå at 2022 blir en travel, men god sesong.

– Så langt har sesongen startet bra. Vi er godt i gang og de første hoppene er konstatert drektige. Jeg synes det er flott at vi også har mange spennende norskstasjonerte hingster tilgjengelige. Både de nye hingstene som Sidus og The Boxer samt de erfarne hingstene som Giga Star har allerede flere hopper drektige med 2023-føll. Stutteri B tar seg av kontraktskriving og avlsrådgivning, og jeg kan konsentrere meg om å være dyrlege og legge sjela mi i å få hoppene drektige. Det kommer alle parter til gode, også hesteeierne.

 

 

Hoppene hos Asak Hestesenter insemineres direkte etter at hingsten er tappet. Ved bestillinger fra andre steder i landet fortynnes sæden med en næringsvæske, kjøles ned og sendes med fly eller bil der hoppa er. Ved bestilling fra andre stasjoner ankommer som regel sæden samme dag og hoppa insemineres når sæden ankommer.

Ønsker du å vite mer om avl, ta gjerne kontakt med Vegard for en hyggelig prat:

vegard@stutteri-b.no eller på telefon: 926 28 155