Stutteri B er en aktiv bidragsyter i norsk hestesport og gjennomfører også i år Stutteri Bs Unghestchampionat. Konkurransen er arrangert i samarbeid med Tanum Rideklubb, og finner sted på Tanum Ridesenter, hvor startskuddet går under pinsehelgen. Det er deltakelse på to stevner som teller i championatet; pinsestevnet og L/E-stevnet i august. Kvalifiseringen til Falsterbo og UVM er i år lagt til nettopp disse to stevnene.

-Vi ser fram til et godt stevne og har mange sterke ekvipasjer påmeldt. Norsk dressursport er i en spennende utvikling, og det er gøy å få være med på denne reisen, forteller Vegard Brekke, daglig leder hos Stutteri B.

Innledende runder vil foregå under pinsestevnet samt lørdagen av stevnet i august. Finalen går av stabelen på søndagen i august.

Innledende avdelinger er holdt i de respektive 5,6 og 7-års Innledende FEI-program, mens finalene foregår med FEI-finaleprogram. For 4-årinngene er det FEI-program for 4-åringer som blir brukte både innledende og i finalen.

Kvalifisering og påmelding
Deltakere i de aktuelle klassene er automatisk med i championatet. En ekvipasje kan kun delta i championatet i én klasse, men det er selvsagt mulig for en rytter å delta med flere hester. Det er ingen egen påmeldingsavgift for championatet.

Poengberegning og premiering

  • 4-årsklassen: Ekvipasjen må ha deltatt i minst én av de innledende avdelingene, samt i finalen. Ekvipasjens konkurransepoeng vil være prosentpoengene fra den beste av de innledende avdelingene pluss prosentpoengene fra finalen. Ved lik sammenlagt poengsum vil den med høyest poengsum i finalen få beste plassering.
  • 5-, 6-, og 7-årsklassene: Ekvipasjen må ha deltatt i minst to av de innledende avdelingene, samt i finalen. Ekvipasjens konkurransepoeng vil være summen av de to beste prosentpoengene fra de innledende avdelingene pluss prosentpoengene fra finalen. Ved lik sammenlagt poengsum vil den med høyest poengsum i finalen få beste plassering.

Det skal være vanlig premiering i hver klasse. På finaledagen i august deler Stutteri B ut seiersdekken til vinnerne av championatet, samt sløyfer og gavepremier til de tre beste ekvipasjene.


Vi i Stutteri B ønsker alle ekvipasjer velkommen, og ser frem til noen flotte dager med god ridning på Tanum ridesenter!