I snart fem år har Stutteri B hatt et samarbeid med Elle Showjumping, en av Norges ledende aktører på trening av talentfulle sportshester. Målet er å gi en best mulig grunnutdanning for Stutteri B’s sprangbetonte unghester, og samtidig forsyne både Norge og Europa med topp kvalitet. Sammen har de dannet slagordet «sport and breeding united»!

Elle Showjumping driftes av Nina Braaten, en norsk sprangrytter, trener og trading på internasjonalt nivå, med base i Drøbak. Sammen med Stutteri B driver de både med avl og kjøp av unghest.

– Stutteri B er en glimrende match til oss, nettopp fordi de har et stort fokus på å produsere gode sportshester og prestasjonsblod. De er svært kunnskapsrike, kjenner de ulike blodslinjene godt og vet hvordan man kan blande ulike linjer for å få et best mulig resultat. Vi har en gjensidig respekt, og jeg har stor tiltro til det de presenterer av unghester og føll, i tillegg til at de gir meg betydelig tillitt når jeg bedømmer dem som sportshester, forteller Nina.

Stutteri B og Elle Showjumping eier i dag rundt 15 unghester sammen. Dette er fra nyfødte føll til 4-åringer. Her finner man unghester produsert på svært gode hopper etter både velkjente hingster som Comme il Faut, Emerald, Nixon vh Meulenhof, Aganix de Seigneur og Candy de Nantuel, men også mindre kjente som Foncetti vd Heffinck og Jamal vd Heffinck. Målsetningen er mellom 3-5 unghester som sameies i hvert årskull.

I tillegg tilbyr Stutteri B også sæd fra Elle Karneol og Tallboy Cornoubet Elle Z, to lovende spranghingster som eies av Nina og Tom Vidar Gjeldnes. Daglig leder hos Stutteri B, Vegard Brekke, er også strålende fornøyd med partnerskapet;

-Samarbeidet vårt er veldig godt. Begge parter er erfarne, og vi har den samme tilnærmingen til hvordan man driver profesjonelt i hestesporten. Elle Showjumping gir oss en tilgang på god sportslig kompetanse og et salgsapparat som vi ellers ikke har. Gjennom dem når vi ut til trenere og ryttere som ikke nødvendigvis finner frem til en avler. Vi har et godt partnerskap som gjør at vi får løftet frem flere avlshester enn hva vi hadde klart alene.

Store, felles ambisjoner
Vegard forteller videre at ambisjonene for samarbeidet er å gi en best mulig grunnutdanning for en betydelig del av Stutteri B’s sprangbetonte unghester. Ofte blir hestene solgt når de er tre år, eller yngre, men noen hester ønsker vi å gi mer tid før man får vist hva som faktisk bor i dem.

-Vår oppgave er å forvalte avkommene slik at de har det beste utgangspunktet for å gjøre det godt i sporten. Det de aller fleste trenger er en ridbar, sterk og sunn hest, noe vi allerede har lyktes godt med, forteller Nina.

-Og så er det lov å drømme, og målet er naturligvis at vi sammen skal produsere noen ordentlig gode superstjerner og forsyne Europa med en rekke topphester, avslutter Vegard.

Er du på søken etter en fremtidig stjerne på sprangbanen, eller ønsker du å vite mer om avl, ta kontakt med Vegard Brekke: vegard@stutteri-b.no eller på telefon: 92628155