Gjennom to solfylte helger i løpet av de siste månedene har vi hatt gleden av å se spennende ekvipasjer i aksjon på Tanum Ridesenter i regi av Tanum Rideklubb. Her er en oppsummering av Stutteri B’s Unghestchampoinat 2022!

Den innledende runden foregikk i juni under pinsestevnet med innlagt uttak til Falsterbo og Unghest-VM, og finalen gikk av stabelen under L/E-stevnet nå denne helgen, hvor også andre del av uttaket til UVM var lagt til. Innledende avdelinger er holdt i de respektive 5, 6 og 7-års Innledende FEI-program, mens finalene foregår med FEI-finaleprogram. For 4-årinngene er det FEI-program for 4-åringer som blir brukte både innledende og i finalen.

 

 

Unge medaljeplukkere

I 5-års klassen sammenlagt var det Cathrine Rasmussen og My Vitality (Vivaldi / D-day, oppdretter Nederland) som gikk av med seieren. My Vitality er helbror til den den kjente avlshingsten Vitalis som med Isabel Frese i salen også har vist seg godt frem i sporten. My Vitality er selv kåret i DV og har fått noen spennende avkom for fremtiden allerede.

I første avdeling i juni fikk vi se elementer hvor ekvipasjen viste sitt potensiale, mens nå i tredje avdeling og finalen fikk vi se en unghest-ekvipasje som virkelig oste kapasitet og verdensklasse.

Resten av pallen var fylt med norsk avl med Silje Indrebø på Triumph Zamba (Blue Hors Zack / Sir Donnerhall l, oppdretter Triumph Dressage v/Jonas Elvebakk og Lars Lindø) på 2.plass. Silje er en ung og lovende unghestrytter som de siste to årene har vært lærling hos Stall Helljesen v/Siril Helljesen hvor hun helt klart har lært mye god ridning.

På 3.plass kom Mette Hansson og Vivelstad Reflection (Revolution / Stall K’s Dynamit, oppdretter Stall Vivelstad og Stutteri B). En fun fact for denne ekvipasjen er at Mette også var deleier i morfar Stall K`s Dynamit, og at mor til Reflection, Dynafetti er norskavlet hos Christine Øye ut av hennes GP-hoppe Klosterhedens Bofetti. Så dette er andre generasjon med god norsk avl hvor også Stutteri B har hatt en liten finger med i spillet.

«Vi ser en god utvikling både blant norske ekvipasjer og avlere innen dressur, og for oss i Stutteri B er det viktig å bidra til å fremme nettopp dette,» sier Vegard Brekke.

 

 

For 4-års klassen sammenlagt endte Tonje Helen Aasvangen og Suspect O (Secret / Danone, oppdretter Bakken Dressage v/Silje Bakken) på 1.plass. En meget flott ekvipasje som har vist stabilt gode resultater hele denne seongen. Suspect O er avlet hos en av Norges aller mest meriterte unghestrytter, nemlig forbundstrener for unghest Silje Bakken. Mor til denne lovende unghesten er Dior (Danone/Fidertanz) som Stutteri B har hatt i sin avl siden 2019. Fra denne hoppen kommer en rekke spennende unghester som vi helt sikkert får se i sporten i fremtiden.

På andreplass kom Mille Dehn Arvesen og Nordentoft’s Inspire (Ibiza / Don Crusador, oppdrett Danmark) som ga oss spenning i toppen gjennom hele championatet. Dette er en flott ekvipasje med gode kvaliteter og Mille presenterer hesten på en meget god måte.

På tredjeplass kom Sandra N. Birkeland med sin egenavlede San Farano (Fürstenball / Carano, oppdrett Sandra N. Birkeland). Dette er en ekvipasje som vi kun fikk se under tredje avdeling av championatet og i finalen, men prestasjonene der var nok til å sikre seg den siste plassen på pallen totalt. Sandra presenterer kvalitetene i denne Fürstenball-vallaken på en god måte, og tydeliggjør hvorfor mange avlere fortsatt bør bruke Fürstenball i sin avl. Han tilfører en ridbarhet som få andre hingster kan vise til.

Foto: Helene Gjerde Amdal

 

«Å se og følge unghestene som forhåpentligvis skal hevde seg videre i sporten fremover er spennende, og at norsk avl hevder seg er jo ekstra moro. Jeg er skikkelig optimistisk for tiden som kommer,» avslutter en fornøyd Vegard.

Ønsker du å vite mer om avl eller våre salgshester, ta gjerne kontakt med Vegard for en hyggelig prat: vegard@stutteri-b.no eller på telefon: 926 28 155