I helgen gikk finalen i Breeders Open 4-års sprang 2022 av stabelen hos Arendal og Grimstad Rideklubb. Søndag ble det klart at det var Stutteri B’s The Boxer EP (Emerald van’t Ruytershof / Cardento) som kapret førsteplassen. Det store sprangtalentet er eid av Katrine Berge Klekken og rytter Fredrik Berg Seim.

Etter at seieren var sikret med to flotte nullrunder og strålende tilbakemelding fra dommer Mikael Nolin var det en glad rytter som kunne slippe jubelen løs. Berg Seim forteller at han hadde fått en god følelse allerede under oppvarmingen, og at han var svært fornøyd med hvordan Boxer hadde gjennomført sitt aller første stevne.

 

 

«Boxer er en kjempekul fyr og jeg føler vi allerede har et godt partnerskap. Han har attityden, blodet og personligheten jeg er ute etter. Det kan ofte bli mye ekstra arbeid med hingster, spesielt når de er så unge, men det virker som jeg har vært heldig med han.» 

Berg Seim trekker frem god teknikk og evnen til å lære fort som sentrale trekk ved Boxer. Håpet er at duoen kan ta mange flere steg sammen i årene som kommer.

«Etter hvert som han blir sterkere og skjønner mer hvordan han skal bruke kroppen sin, tror jeg han kan bli en hest jeg forhåpentligvis kan bruke selv i de store klassene. Det vil tiden vise, og helgens erfaringer har gitt mye mersmak!»

 

Foto: Mari Nygaard

 

Tettere samarbeid
The Boxer, etter Emerald van’t Ruytershof og Cardento, er avlet hos Stutteri B i Asker. Det var en stolt oppdretter, Vegard Brekke, som så sitt oppdrett gå inn til seier i sin første konkurranse.

«Først og fremst vil vi gratulere Katrine og Fredrik! Som oppdretter er det fantastisk at så dyktige ryttere som Fredrik velger hester fra oss. Det betyr at hestene får den beste utdannelse og virkelig får utvist sitt potensial.»

Stutteri B er et av Norges største stutterier og leverer hester over hele landet. Ett av mange spennende sprangemner er en 2-års hingst med samme mor som helgens gullvinner, Stutteri B`s Better Man, etter Untouchable 27 og Cardento.

Samarbeidet mellom Stutteri B og rytter Berg Seim har det siste året tatt nye former.

«Boxer har med god suksess vært tilgjengelig for avl i år, en ny, spennende arena for min del. Det falt seg naturlig å samarbeide med Stutteri B, siden de er oppdretterne til Boxer og dessuten har bred kunnskap og erfaring med avl og hingster. Et samarbeid jeg er veldig fornøyd med, og kommer til å fortsette med i framtiden,» avslutter han.

 

Foto øverst + her: Sille Kasin

 

For mer informasjon eller spørsmål, vennligst kontakt:
Daglig leder for Stutteri B Vegard Brekke: vegard@stutteri-b.no eller på telefon: 926 28 155