Stutteri B har de siste årene satset sterkt på gode avlshopper, og Hannoveranerhoppen Dior (Danone/Fidertanz) er intet unntak. Med en imponerende blodslinje og en fantastisk ridbarhet, har hun allerede produsert flere svært lovende avkom for fremtidens dressursport. Bli bedre kjent med avlshoppen Dior!

 

 

Dior ble ridd inn hos en av Norges aller mest meritterte unghestryttere, og forbundstrener for unghest, Silje Bakken. Hoppen ble RDH-kåret i Dansk Varmblod som 5-åring, hvor også hennes to første avkom er registrert.

«Dior er en Hannoveranerhoppe etter Danone og Fidertanz. Begge er hingster som rangerer høyt på World Breeding Federation of Sport Horses rangering av avlshingster. Blant mange kjente avkom etter Danone er trolig Dante Weltino den som er mest kjent for oss nordboere siden han har gått internasjonal dressur med svenske Therese Nilshagen,» forteller Vegard Brekke, daglig leder i Stutteri B.

Fra Diors mormor kommer også den velkjente Exquis Clearwater, som gikk internasjonal dressur i hele 12 sesonger med både Anne Van Olst og Charlotte Fry. Med bronse i OL og gode resultater fra EM, VM og to OL er dette en hest som har satt sine spor.

 

 

Avkom til fremtidens dressursport

Dior’s førstefødte, Suspect O (Secret/Danone), ble solgt til Tonje Aasvangen i Norge. Hennes andre avkom er beholdt av Silje Bakken som en fremtidig mulig mesterskapshest. Silje Bakken er en norsk dressurrytter bosatt i Danmark, og driver til daglig Bakken Dressage. Hun er full av lovord om Dior:

«Vi kåret Dior i RDH som 5-åring og red opp til LA5 stevner med seier i Danmark. Dior er ekstremt ridbar og har tre gode gangarter. Hennes førstefødte, Suspect O, ble ridd inn hos oss og ligner mye på sin mor. Han har tre gode og regulære gangarter, hvor spesielt galoppen bør fremheves. Han var en fryd å jobbe med, utrolig lettgående og ridbar som sin mor, Dior.»

Tonje Aasvangen er stolt eier av Suspect O. Hun beskriver hesten som en høyreist og flott modell, med et særdeles godt temperament og usedvanlig ridbar. Tonje og Suspect O vant 4-års klassen sammenlagt i Stutteri Bs unghestchampionat, og har denne sesongen levert gode, stabile resultater. Ifølge Tonje har han alle egenskapene en hest trenger for å nå langt i dressursporten.

Tonje Aasvangen og Suspect O under Stutteri B’s Unghestchampionat 2022. Foto: Helene Gjerde Amdal

«Jeg var på utkikk etter ny hest og kontaktet Silje Bakken, som jeg følte jeg kunne stole på i en slik handel. Etter å ha sendt en beskrivelse av hva jeg var på utkikk etter tok det ikke lang tid før hun sendte meg en kort videosnutt av Suspect O. Jeg ble umiddelbart interessert. Secret gir ofte veldig håndterbare avkom, og i tillegg hadde Silje mange lovord om morslinjen da hun selv hadde konkurrert med hans mor, Dior. Det ble en fin handel, og jeg fikk hjem en hest som var enda bedre enn forventet.»

Dior sitt andre avkom, Shakira, er en lovende hoppe Silje har store forventninger til. Shakira er helsøsteren til Suspect O og har Secret som far. Silje beskriver hoppen som meget ridbar, energisk og med tre gode og taktfaste gangarter.

 

 

Lovende fremtidsutsikter

Stutteri B har hatt Dior i sin avl siden 2019. Hos Stutteri B har Dior så langt fått tre avkom;

  • Stutteri B`s Supreme, hoppe født 2020 etter Blue Hors Farrell. Hesten er beholdt hos stutteriet for en kombinert karriere mellom avl og sport.
  • Stutteri B`s A Kind Of Magic, hingst født 2021 etter Kane. Solgt til norsk rytter.
  • Stutteri B`s Made In Heaven, hingst født 2022 etter Blue Hors Farrell. Solgt 50% til en investor og skal utvikles mot en potensiell kåring og videre fremtid i sporten.

 

«Dior er for 2023 drektig med Fürst Toto. Dette er enda et Dior-avkom som vi forventer mye av og gleder oss til å bli kjent med. Om noen skulle ønske å allerede nå sikre seg dette avkommet, er de bare å ta kontakt.» avslutter Vegard.

For mer informasjon eller spørsmål, vennligst kontakt:
Daglig leder for Stutteri B Vegard Brekke: vegard@stutteri-b.no eller på telefon: 926 28 155

 

Klikk på bildet for mer informasjon om Dior.