Uncanto di Villagana

Født: 2005
Mankehøyde: 167 cm
Farge: Brun
Hingstestasjon: Asak Hestesenter
Pris: Reservasjonsavgift 4000,- / Drektighetsavgift 8000,- eks mva
Fersk sæd / Kjølt transportsæd
  • Norges mest benyttede avlshingst sprang i 2023
  • Kåret som Elitehingst i Belgisk Varmblod (BWP) for sine prestasjoner i avl og sport
  • Kåret i Zangersheide, Oldenburg, Westfaler, Svensk Varmblod (SWB), AES, de Sydtyske forbundene og Norsk Varmblod
  • Flere pallplasseringer i CSI 3* 1.60
  • Flere seiere og pallplasseringer i internasjonale 1.50
  • Flere seiere og pallplasseringer i internasjonale U25 1.45
  • Har rundt 250 avkom hvor mange er ute og viser toppkvalitet i sporten.
 Canturo  Cantus  Caletto I
 Monoline
 Fara  Calando I
 Ulara II
 Quivi di Villagana  Acord II  Ahorn Z
 Ribecka
 Vilneuve de la Tif  Prince Ig`or X
 Orchidee Oceane

Uncanto har en fantastisk ridbarhet med en ambisiøs holdning til oppgaven sin. Han er svært kvikk og gir en god følelse til rytteren. Under kåringen i SWB fikk han omtalen “en svært interessant hest for avlen med mye scope, svært god sprangteknikk og en god gålyst fremover».

Uncanto er kjøpt inn til norsk avl etter noen år hos den belgiske ledende hingststasjonen Roshoeve. Hos Roshoeve hadde han noen veldig fine sesonger i sporten sammen med den belgiske rytteren Rachel Steffen. Ekvipasjen oppnådde tredje plass både i CSI3* 1.60 Grand Prix i Liège og CSI3* Grand Prix i Moorsele. Sammen vant de U25-finalen under Global Championship Tour i Stockholm i 2019, og tok andre plass i samme tour både i Lausanne og Valkensward. De har også ridd feilfri 1.60 runde i Nations Cup for Belgia.

Under Sires of the World-finalen CSI5*-W i Mechelen avsluttet de på andre plass!

Rachel Steffen har lovpriset Uncanto for hans unike ridbarhet og evne til å gå feilfritt selv i de aller høyeste klassene. Hun har omtalt han som hennes «once in a lifetime horse». Et søk i FEI-resultat databasen viser at Uncanto svært ofte går feilfritt.

Uncanto di Villagana var eiet av Lövsta Seminstation i Sverige hvor han virket i svensk avl, og gikk i sport med Jens Fredricson i salen. Uncanto ble i 2014 kåret i Svensk Varmblod (SWB) noe man ikke blir uten upåklagelig helsestatus og gode bruksegenskaper.

Sammen med Jens Fredricson har Uncanto plasseringer og seiere opptil 1.50 internasjonalt, blant andre Grand Prix på Elmia 2016.

Jens Fredricson har ved flere anledninger snakket varmt om Uncanto og hans talent, og nettopp berømmet Uncanto for hans ridbarhet og gode ridefølelse.

Om avkommene til Uncanto sier Jens Fredricson:

«De avkommor som jag har sett i Sverige som har kommit ut på tävlingsbanorna ser riktigt lovande ut. De visar på mycket god hoppförmåga, ett bra temperament och mycket bra ridbarhet”

Uncanto di Villagana har ca 200 avkom fordelt på flere av de beste avlsforbundene i Europa, hvor flere er nå ute og viser svært gode kvaliteter på de europeiske konkurransebanene. Og nå er han altså kommet til Norge og Norsk Varmblod.

Uncanto di Villagana har ingen anmerkninger på røntgen og er testet WFFS-fri.