Stutteri B er familien Brekke og noen veldig gode hjelpere.

Stutteri B er familien Brekke med mor Henriette, far Vegard og barna Vilde, Filip og Jenny. Hest og konkurranseridning har vært i deres liv i en mannsalder. Både Henriette og Vegard var svært aktive ryttere frem til de stiftet familie. Sammen om hesteinteressen startet de et nytt kapittel; Stutteri B.

Henriette er sprangrytter og tilhørte miljøet rundt Eddie Bull og Nordhaug Gård i Bærum i mange år. Senere jobbet hun for Geir Gulliksen. Henriette er i de fleste tilfeller førstemann på hesteryggen når de rir inn en unghest, hun er fortsatt den tøffeste her på gården. Ved siden av den lidenskapelige interessen for ryttersporten er hun også svært interessert i avl. Henriette er Eksteriørdommer og sitter i Avlsutvalget i Norsk Varmblod.

Vegard er dressurrytter og en gang i tiden en merittert ponni- og juniorrytter. To ganger individuell Norgesmester, fjerde plass individuelt Nordisk Mesterskap og tredje plass lag Nordisk Mesterskap er noen av høydepunktene fra en svunnen tid. I dag er Vegard ankeret på bakken når unghestene skal håndteres og innrides. En sterk pasjon for ridesporten og tilgangen av hester til sporten førte i 2015 Vegard inn i sentralstyret til Norsk Varmblod hvor han var Nestleder frem til 2017. Fra april 2017 har Vegard vært unghestansvarlig i NRYFs Grenutvalg Dressur.

Eldstejenta Vilde er godt i gang som rytter. Hun har allerede ridd inn flere ponnier, og jobber målrettet mot ambisiøse mål. Sammen med far i dressur og mor i sprang satser hun på å utvikle seg videre som rytter. Men det viktigste er å ha det gøy med hestene og vennene i stallen. Vilde rir Stutteri B`s Mo`Zorah og Stutteri B`s Genourosity of XLNZ.

Filip er aktiv rytter i gruppen «Gutter som rir» og er den rytteren i familien med mest pressedekning. Han fokuserer på sprang, men tar gjerne en tur på terrengbanen også. Filip har uttalt at hans mål er deltagelse i Europamesterskapet som juniorrytter, men det får vel tiden vise om blir aktuelt. Filip rir Connemara-ponnien Tvedens Talenos.

Jenny hjelper gjerne til i det daglige arbeidet i stallen, rir litt innimellom og har en sterk interesse for ridesport og hester. Jenny rir ponnien Sandra.

Familien Brekke gjør mest mulig av hesteaktivitetene både til hverdags og i helgene som en samlet familie, derfor beveger de seg sjeldent lydløst rundt i staller og konkurransearenaer. Kanskje har du allerede møtt dem?

Om du har lyst kan du jo lese et hyggelig intervju om Familien Brekke i NV Nytt 2/2015 eller intervju med Vegard i Dressur så klart?

Stutteri B er også de aktive og arbeidsomme hjelperne. For det er klart at de behøves et stort mannskap for å drifte stutteriet i hverdagen, og for å få alle disse flotte føllene, unghestene og avlshoppene på utstillinger og sportskonkurranser.

Stutteri B er Eirin Brekke. Eirin er Vegards lillesøster og er aktiv i den daglige driften, trening av unghester og det meste av utstillinger og stevner. Eirin er deleier i flere hester.

Det er Eirin som passer barna og gården når Henriette og Vegard reiser Europa rundt på hingstekåringer, World Cup-stevner, kurs og seminarer. Uten henne ville ikke Stutteri B vært mulig.

Stutteri B er Hanne Aarethun. Hanne er Sjefshestepasser på alle utstillinger, og mange ridestevner. Det er ingen enkel jobb å for eksempel forberede 3 avlshopper med hvert sitt føll til Eliteskue. Vask, klipp, fletting, og show shine på en hel liten flokk som skal inn i ringen omtrent på samme tid!

Hanne startet som hestepasser for Vegard i 1993, og tok raskt rollen som den storesøsteren han aldri hadde. Man kan fortsatt se igjen disse rollene når Hanne tar kommandoen..

Stutteri B er Trude Tiller Rogstad og Trym Tiller Skogstad som til stadighet må rykke inn og hjelpe med både hester og praktiske oppgaver. Når Trude, med lang fartstid som Stallmester på Nordhaug Gård koster stallgulvet tar vi av oss skoene før vi går inn i stallen…